DSD yada 24bit/192khz flac gibi temiz bir kayıt ile ile tekrar karşılaştırmanızı tavsiye edederim. Farkı daha net anlarsınız. Bir de kulak hasasiyeti de işin içerisine giriyor. İnsan algısı değişkendir
Yalnız dipses in kayıt ile alakası yok. Müzik çalmasa da duyarsınız hatta daha rahat duyarsınız HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buna hiç dikkat etmemiştim, hatta akıl etmemiştim. Eve gidince tekrar bakicam. Benim kafamda temiz bir kaynağın arkasinda özellikle sesi yükseltince aynı eski analog cihazlardaki gibi dip sesin belirginlestiği düşüncesi vardı
İncelemenizde kulaklığı kesinlikle belirtmenizi de öneririm. Bir kulaklıkta sıfır olan dipses diğerinde bağırabilir. Bazı cihazlarda sesi açmaya da gerek yok ses tamamen kapalı olsa bile duyabilirsiniz.
Evet, anladım. Aslında hangi kulakliklari kulandiğimi belirtmiştim. Ortak olarak kullandığım tek kulaklık DN 1000 olmuştur. Bundan sonraki incelemelerde özellikle bu hususa dikkat ederim. Teşekkürler. Herzaman öğrenilecek yeni şeyler oluyor
Dx90 benimde bugün elime geçti. Birşey söylemek için erken ancak konu dipsese geldiği için belirtmek istedim kişisel görüşüm dipses olmadığı yönünde. Dn-1000 -Re-400 - Re0 - Pfe 122 ile dinledim.
iBasso, Mac platformuna henüz yazılım desteği sunmadığı için kaynaklanıyor. Lion, Mavericks, Yosemite fark etmiyor. Mavericks ve Yosemite'de denedim.
itunes'da da mı görmüyor ? --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 20 Ekim 2014, İlk mesaj zamanı 20 Ekim 2014 --- bende mac var o yüzden soruyorum
http://www.ibasso.com/download.php Girip inceleyin, Mac için sürücü desteği bulunmamakta. Kullanıcılar firmware geliştirebiliyorlar DX90 için ancak driver yok. İlla ki dac özelliğini de kullanmak istiyorum derseniz Windows şart.
Ben Windows 8 ile kullanmaya çalıştım. Fakat driver için güvenli kurulum seçeneğini kaldırmak gerekiyor. Kurulum sonrası sorun yok gayet güzel performans veriyor. Fakat işin kötü yanı bilgisayarı kapatıp açtığımda driver engelleniyor. İşlemi tekrar yapmak gerekiyor Fiio bu konuda biraz daha iyi.
Başından desenize, sizin isteğiniz Mac'in aleti tanıyıp tanımayacağı galiba. Ben DAC için bilgi istiyorsunuz sanmıştım. USB ile bağlayın direkt ek sürücü çıkacak zaten. Sürükle bırak metodu ile şarkı atabilirsiniz, iTunes'a giriş yapmanıza gerek yok.
Dx 90'nın burn in süresi ne kadar olmalıdır? Şarkı seçimi fark eder mi? Rock metal karışık bir playlist bu iş için uygun mudur?