Usb dac kullanılacaksa telefonun sesinin bir önemi var mı ? Mesela type c bir dac s9 da başka p20 proda başka ses mi verir ?
Ben sordum cevap veren olmadı soruyu forum kalitesiz buldu sanırım siz cevap vermişsiniz teşekkürler. STV100-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mantıklı bir soru aslında. Harici bir dac kullanılacaksa telefona masraf yapmaya gerek yok. Dac taktığınız zaman telefonu sadece depolama olarak kullanmış oluyorsunuz.
Tek cevap veren olmadı kimse tınlamadı bile aracımda işlemci kullanıyorum kaynak olarak cep telefonu kullanıyorum dap player alayım mı fark edermı dap alamaya degermı diye sormuştum sonucda dap yada cep TL içindeki dac katını kullanmayacak ve sesi dıgıtal.olatak işlemciye göndereceğim Android yapısını atlamak için usb pro player kullanıyorum. Her usb otg çıkışı ses çıkışında farklımıdır dıy çok araştırdım. STV100-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çoğu kişi bilmiyor da olabilir. Telefondan müzik dinleyen çok kişi yok sanırım bu forumda. Varsa da bu tarz bir soru gelmemiştir herkesin aklına.
Şu şekilde bir yorum yada karşılaştırma yapayım size, diğer kullanıcılarda bu yorumu okursa bir fikir edinebilirler. Sorunuza bir cevabım yok maalesef fakat yinede böyle bir şey yazmak istedim kusuruma bakmazsanız. Belki alıntıda yaptığım için bir tartışma çıkar ve sorunuzada cevap gelebilir kullanıcılardan Ek olarak cep telefonunuza dragonfly tarzı bir şey alırmısınız bilmiyorum o konuya yorum yapamayacağım. Elimde hali hazırda kullanmış olduğum fiio x5 gen 1 cihazı var. Sıfırı varmı bilmiyorum fakat ülkemize gelişi vergisi gümrüğü vs sanırım 800-1000 lira gibi bir şeye tekabul ediyordur. v30 cep telefonu ile karşılaştırmak için kulaklığım velveti hem telefon hem player olarak karşılıklı değiştirerek kullandım bu haftasonu. İlk gelen tepkide aralarında bir fark olmadığını hissettim. Detaylara inersek illaki birisinin diğerinden üstün noktaları ortaya çıkar fakat ilk aşamada kulağıma gelen ilk tepkiyi söylemek gerekirse bu cep telefonu mükemmel bir iş çıkartıyor. Şunuda eklemeden geçmek istemiyorum, iyi bir işlemcisi ve arayüzü olan cep telefonundan spotify, tidal gibi uygulamaları çok seri bir şekilde kullanıp güzel ses verebilen bir alet var piyasada. Cep telefonunuz eski ise yada değiştirme zamanı gelen türlü arızaları var ise kesinlikle player yerine v30 alınmasını tavsiye ediyorum. Benimde elimde samsung note 5 var, fiio x5 ile cep telefonumu satıp v30 alma planlarım var aklımda. Bakalım zaman ne gösterecek.
Sadece dijital kaynağın önemi var mı? Net bir fikrim yok açıkçası. İlla ki vardır da, ne kadar etkilidir yeterli tecrübem yok. O yüzden boş yazmamak için sessiz kalmayı tercih ettim. Bir çok kişi de öyle düşünmüş olabilir. Eskiden bazı kelli felli CD player'larin transport ve DAC kısmı ayrı olurdu. Farklı marka transport ve DAC eleştirilerek kullanılabilirdi. Meridian'in CD playerlari genelde sadece transport'tur mesela. Wadia'nin da DAC'leri meşhurdu...
Kullandığım,dac işlemci anfı bırlesık bir cihaz,kaynak mutlaka dijital olmalı,analog girişlerinde var fakat tekrar d/a a / d işlemlerinden geçmesini istemiyorum,dijital kaynak tüm cihazlarda aynımı sorusu benim sorum. STV100-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Transport da denilen kaynak tarafının önemi tabi ki vardır. Eğer öyle olmasaydı bugün üst seviye stereo sistemlerde 5 haneli streamer cihazlar yerine macbook tarzı çözümler görürdük. Kaynağın önemini macbook air den auralic aries Streamer a geçmiş birisi olarak birinci elden tecrübe de ettim. Sessiz bir arka planın sağlanmasında kaynak cihazın tamamen müzik için tasarlanmış olması önemlidir. Şöyle düşünün, iç gürültü dolayısıyla kaynakta kaybolan detayları geri getirmek mümkün değildir, bu kaybolan detayları ne kullandığınız Dac, ne ampliniz ne de kulaklığınız geri getirebilir. Çeşmenin başını iyi tutmak gerekiyor.
İt01 ile v30+ yüksek empedans modunda kullanan var mı ? Kendisini edinmiş bulunmaktayım gelmesini bekliyorum.
İt01 bugüne kadar kullandığım iem ler arasında en az kaynak seçen kulaklık. Telefonla kullanacaksanız çok doğru bir tercih olmuş. Umarım kırmızı mavi almışsinizdir. Ateş ediyor resmen.
Bu cıhazın portable yada araç için olanı varmıdır? Sadece dijital transport içinde hiç bir dac yada teknik bir şey barındırmayan bir transport. STV100-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şöyle söyleyeyim, stereo sistemler için eskiden aşırı pahalı CD çalarlar veya sacd çalarlar vardı. CD Transport+dac şeklinde. O zaman harici dac pek bilinen bir şey değildi. Bu noktada direkt olarak bilgisayarı veya telefonu transport olarak kullanmamanız önemli. Nihayetinde ne bilgisayar ne de telefon tamamen müzik dinlemek için üretilmiş cihazlar değiller ve gürültü barındırırlar. İyi bir dap her türlü sizin işinizi görür. Ev için de Streamer+dac cihazlar son dönemlerde revaçta ve her bütçeye uygun cihazlar bulunabilir.
raspberry pi yi sadece muzik calmak icin kullananlar gormustum. windows uzerinde de bir program vardi adi aklima gelmedi su an, sistemi muzik icin optimize ettigini idiia eden. butun arka uygulamalari kapatip, zamanlamadaki gecikmeleri onluyor, fan kullanimi azaltiyordu galiba. bunu kullanarak ve kullanmayarak kullandigimda, kullanmadigim zamanlarda jriver daha temiz calisiyordu. ama su gercek baska isler de yapiyorsaniz o bilgisayar parazit yapiyor ister istemez, bunu hangi seviye bir ekipmanla farketmeye baslayacaginiz ise sizinle alakali. neticede biraz gorsel ve psikolojik etkisi de var isin. profesyonel bir streamer ile raspberry farkli birer gorsel doyum olusturuyor elbette.
Bir çok dap inceledim,şimdi telefon kullanıyorum uçak modunda ve Gps kapalı usb pro programıda Android yenik detayları atlıyor ses kontrol dahi iptal vazıyette,genel aslında memnunum belkide bir playe deneme fırsatım olmadığından bir arayış var. Dap player ise genelde kulaklık ile dınlemek için üretildiği için içındekı dac lar ile anılıyor ve buna göre fiyatlandırma yapılıyor Usb otg ile bağlanan dap player ler ise yeni yeni çıkıyor. Belki bir kullanan olmuştur arada afaki farklar olusmusmudur benim derdim. Bir çok yabancı forumda dijital kaynak aynı olur fark etmez deniliyor yada araç ortamında o fark gürültü ve dış etkenlerden hıssedılmez yorumları var ama kimsede gece gündüz fark eder demiyor. STV100-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi