Ustad öyle bir anlatmışsın ki.. LZ A4'ten iyi mi şimdi bu earbud Bir de hocam hangi siteden almamı tavsiye edersin? En hızlı nasıl elime ulaşır acaba? Sende iki tane varsa birini senden satın alabilirmiyim
https://tr.aliexpress.com/item/2016...32699791827.html?spm=2114.13010608.0.0.U9sv6g Genelde forum bu linktekinden aldi. Iki tane olsa birini verirdim fakat bende de yok yedek. Lz A4 ile Rx1in kulvar ve fiyatlari cok farkli. Kiyas haksizlik olacaktir burda. Elma ile armudu kiyaslamak gibi bisey bu. Kaldi ki bu hobide is begeni ustune kurulu. Sonucta sesin yorumu hayali bir olay. Firmalar insanlara duymak istedikleri hayali satiyorlar kisaca. David Garret'in kemanini canli duymak mi daha cok hosa gider ya da bir kulakliktan duymak mi.
Ahmet hocam bu soruyu özellikle konserlere giden insanımıza bir sormak lazım sanırım canlının canı cehenneme bana kayıt lazım derler Geçen ay Kitaro konseri vardı, Ankara'daki konsere gittik, önümüzde 2 tane beyefendi neredeyse yarısını kamerayla çektiler inanılmaz dikkat dağıtıcıydı. Bir şey dememek için kendimi zor tuttum. Dinlemek için değil izlemeye ve kaydetmeye gelmişti beyefendiler.
Maalesef oyle Hayri hocam. Telefonlarin konser öncesi toplatilmasi lazim aslinda. Konseri dinlemek varken, onu cekip paylasmanin amaci nedir. Bu herseyde boyle. Anı yasamak varken; yenilen yemekten gidilen konsere etkinliklere degin hersey birileriyle paylasim ustune kurulu. Eskiden telefon yokken de bizim ahali cakmaklarla foto makineleri ile yine rahatsiz ederlerdi sanatciyi. Hicbiri olmasa bile yerli yersiz alkislariyla gene keserlerdi konseri onlar. LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
keşke birşey deseydiniz hocam. hadi birkaç dakika çekilir hatıra olsun diye. yarısını çekmek nedir? zaten sesi görüntüsü çöp olacak, boşuna milletin canını sıkıyorlar.
Hocam Kitaro konseri 2 kere ertelenmişti uzun süre bekledim. Tadımı bozmayayım deyip sabrettim Bir ara gözümü kapattım görmeye gelmedik bari duyalım diye Bir süre sonra kolları yoruldu da indirdiler (ara ara yine çıkardılar o lanet telefonları ama). Dediğiniz gibi zaten bir şey görünmeyecek telefonda işte.
İlk izlenimlerim: Fiyatını hakediyor,hatta fazlasını veriyor. Fiyatına göre: Kolay besleniyor.Ses frekansı dengeli.Hiçbir frekans diğerini ezmiyor.Yüksek seste coşuyor,akmaya başlıyor.Özellikle yaylılar ve vurmalılar.Midler geniş ve net.Perde yok.Yine yüksek seste baslar yeteri kadar vuruyor.Tizleri fiyatının oldukça üzerinde.EQ ayarıyla bu frekansi yukarı çeksenizde tepkisi olumlu.İyi tolore ediyor tizler EQ ayarını.Enstrüman ayrımı yeterli.Sesler üstüste binmiyor.Ahmet'in çok övdüğü doğallık fiyatına göre gayet iyi.Hatta 200 lira da verseniz tatmin eder.Parlama,metalikleşme yok. Tatmin edici,hatta özellikle sesin netliği ve detayı zaman zaman etkikeyici. Fiyattan bağımsız: Ses frekansı dengeli olsa da sol taraf eksik.Subbas yok bu alette.Bu açığını mid-baslarla kapatmaya çalışıyor.Kısmen basarıyor da.Yüksek seste mid-baslar iyi ve etkili vuruşlarla bas etkisi yapsa da kısık-orta seste bölgenin hakimi benim tavrı rahatsızlığa ve şişkinliğe sebep oluyor.Subbas alanını isgal eden midbaslar sırıtıyor.Mid bölgesi tam doğru çalamıyor.Görece hacimli midler bunu kulaklığın doğal gövdeli sunumuyla değil orta frekansı yaymaya çalışmasıyla yapıyor.Bu da ufak bir içi boşluk hissine sebep oluyor.Ses yükseldikce hafif bir parlama hissediliyor midlerde.Ama bu ilginç şekilde metalikleşmeye kaçmıyor.Mikro detaylar çok belirgin değil.Tizler halâ gayet iyi.Ziller tane tane ve vokal sibilansa düşmüyor.Enstrüman ayrımı iyi olsa da RX1 sahneyi etkili şekilde konumlandıramıyor.Üst seviye bir kulakiçi kullanıyorsanız beğenmeniz 'belki üstler dışında' zor. Sonuç:Baskafalar dışındaki herkes için fiyat performans canavarı bir kulaklık RX1.22$ değil rahatlıkla 70 $ bandında edebilirmiş.Hele seste seffaflık arayanlar ve tizlere önem verenler için yanında gelen dengesi ile gözardı edilemez bir alternatif olmuş. Son olarak çok rahat besleniyor.Ses şiddeti telefonla bile çok iyi.Telefonla dinlemeye uygun bir ürün.Uyum anlamında da... Notlar: *2 günlük dinleme sonucudur. *Kulaklık henüz pişmemiştir. *Sansa Clip+ ve J710 kullanılmıştır.
@okty_k Oktay hocam siz RX-1 i hangi satıcıdan aldınız? Baya hızlı gelmişti sanırım 11 gün gibi. Bizim Amazon.com dan verdiğimiz sipariş yalan oldu galiba, aracı şirket (Amerikapostam.com) ürünü bir türlü ulaştıramadı sanırım kayboldu yada başına bir şey geldi. Bugünde gelmezse Aliexpress'ten sipariş geçeceğim en hızlı hangisi olursa onunla almak istiyorum. (Hem kendime hem @Mikrobiyolog Turan hocama sipariş vereceğim)
Ben de buradan almıştım . https://tr.aliexpress.com/item/2016...32698700707.html?spm=2114.13010608.0.0.YFcsGT --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 8 Haziran 2017 --- RX1'in sesi dün açılmaya başladı. Sanırım yanma süresi bayağı uzun bu kulaklığın, baslar ortalardan aşağı inmeye başladı, çözünürlükte biraz arttı (100 saat civarı) .
Wooeasy'de 11 güne mi gönderdi, ben en son aldığımda 35 gün sürmüştü Hızlandılar demek ki son günlerde Çinliler.
Bilemiyorum ama bana daha öncekiler hep 2 hafta civarı gelmişti Çin'den. En son siparişim ise tam nazarlık oldu, 31 gündür ses yok. İst.a 2 gün önce ulaşmış .
Yeni bir kulaklik mi aldiniz acaba hocam. Merak ettim. Bazen o kadar surdugu de oluyor, sans isi biraz da su kargo isleri. LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hatta siparisi geçtikten 1 saat kadar sonra satıcı ürünü kargoya verdi diye mesaj geçti. Lan biz alışık değiliz böyle.Bizimkiler bırak kargolamayı 1 saatte telefonu açmıyor!!!!!!!