RX-1 almak isteyen arkadaşlara şöyle bir özet geçeyim.Öncelikle satıcı bu: https://tr.aliexpress.com/item/2016...32699791827.html?spm=2114.13010608.0.0.jp1PJK Fiyat 22.30$ ama burada devreye telefon uygulaması giriyor.Çünkü siteyi uygulama üzerinden açarsanız fiyat 19.30$ olarak gözüküyor.Ben aldığımda böyle bir indirim yoktu.Şuan cep uygulaması fiyatı 19.30$ . Veee.Satıcının 19$ üzeri alışverişe 2$ indirimi var.Yani şuan bu satıcıda telefon üzerinden alındığında: RX-1= 17.30$ 1-2 saat içinde o kargoya veriyor.Tabi bu aldığınız saate göre değişebilir.Kargo ücretsiz ve takribi 11-12 günde de geliyor. Not:Ben alırken 20.30 dolardı.3 dolar daha uygun güncel fiyat.
Abi şu anda dinliyorum ama kendimle çelişmemek adına, fikir beyan etmek için şimdilik biraz daha müsaade istiyorum.k
Kardeşime hediye ettiğim RX-1 i bugün kendisine verebildim. Şu anda da ilk kez dinliyorum. Dakka 1 gol 1 izlenimlerim kısaca: - 15 Dolarlık bir ürünün kutusundan çıkanlar helal olsun dedirtiyor, içinden çıkanlar kullanılır kullanılmaz ama adamlar malzeme parasına kulaklık satmış dedirtiyor. Sert taşıma kutusu yetmemiş birde kese koymuşlar. Elbise klipsi örneğin 80-90 dolarlık kulaklıklardan çıkanlardan daha güzel ve kullanışlı, - Fit konusunda uzun yıllardır earbud kullanmadığım için tuhaf geldi ama kasası küçük olduğundan kolay düşecek gibi görünmüyor. Bu arada kulak arkası şeklinde takınca daha sağlam durdu. Gerçi ben IEM ciyim bunu tekrar anladım. IEM denen tasarımı icad edenin elini öpmek lazım. Ne kafaüstü ne de earbud fiti bana uygun değil sanırım. Tomahawk yolda ama onun kasası daha büyük belkide geldiği gibi satışa koymam gerekebilir. - IEM ci olmamdaki bir başka çok önemli etmen izolasyon, serviste, otobüste, metroda ve işyerinde insanları rahatsız etmeden müzik dinlemeye çalışan biri olarak izolasyonsuz kulaklık sadece evde duracak demektir (Earbuddan izolasyon beklediğimden yazmadım, sadece durum tespiti) - Ses konusu için şimdilik erken, kardeşim bir 15-20 gün kullansın ondan sonra detaylı dinleyip bakacağım. Ama sesini beğendim, kardeşimde beğendi. Şimdilik bu kadar.
RX1'i şimdi Foobar - Wasapi - 16 bit, Radio Swiss Jazz ile bilgisayardan dinliyorum. Sadece Audioquest Jitterbug takılı, DAC yok, çünkü HiFi sisteme yoğunlaştım . Bu durumda bile 22 USD'a çıkan sesi eleştiremiyorum, çok iyi cidden. Bu arada benim gibi Network Playerdan yada bilgisayardan internet radyoları dinliyorsanız, WiFi modeminiz için iFi Audio DC iPurifier'ı hararetle tavsiye ediyorum... . İlave: Kulaklığı farketmeme sebep olan @karanehir35 Ahmet'e teşekkür ederim .
Izlenimler icin tesekkurler Oktay hocam. Memnun kalmaniza sevindim. Asil ben tesekkur ederim. iFi Audio DC iPurifier; guzel bir urundur, ben de tavsiye ederim sahsen.
Ben Ahmet'e,sattıktan sonra da Oktay'a teşekkür ederim.Bakalım sıradaki teşekkür kime gelecek. ;D:evl
Ne demek Fatih abi; Cuneyt Arkin gibi sana: "yeminimi bozdum uleyn"dedirtip ekipman aldirtmak kolay mi. Nice ekipmanlara diyerek serefine su salgam suyunu iciyorum afiyetle..
Sattım,yine aldım Oktay beyin gazıyla.Yahu pişsin bak iyileşiyor dediydi.Ama yine satacam Ahmet. Ses güzelde konforu bana göre değil.Bu ses konforlu bir İEM de olsa başka olurdu.Fiyatı da bu seviyede kalmazdı RX-1 in.
@karanehir35 Ahmet hocama bende teşekkür ediyorum incelemesi sonrası almaya karar vermiştim --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 18 Haziran 2017, İlk mesaj zamanı 18 Haziran 2017 --- Hocam kulak arkasından takınca daha konforlu geldi bana. Ama yukarda da belirttiğim gibi IEM konforuna alışınca gerisi konforlu gelmiyor.
Dinlemelerimin 3. günündeyim, basların kutudan ilk çıktığı haliyle bugünkü hali arasındaki fark muazzam. Bakalım daha nerelere gidecek... --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 19 Haziran 2017, İlk mesaj zamanı 19 Haziran 2017 --- @Chaturanga Hayri hocam, senin gözlemin nasıl bu konuda? Bir gün arayla dinlemeye başladık kulaklığı..
@Mikrobiyolog Turan hocam burn in denen şeyin varolmasını ciddi olarak istedim ilk dinlerken Özellikle arka plandaki detaylar bir karmaşa içinde görünüyordu dinlediğim hızlı parçalarda, ama oturacak hissiyatı hakimdi dinlerken siz bunu gözlemlediyseniz çok güzel. Baslar konusunda çok bir beklentim yoktu zaten ama bas ta bariz olarak iyileşiyorsa iyi bir gelişme gerçekten. Kardeşimden 15 gün sonra falan bir alıp tekrar bakacağım ben.
İlk halinden kastınız foamsız kutudan çıktığı haliyse ben Ahmet'i baya andım o an. :gulme Edit: Şuan RX-1 pişmemiş haliyle yeniden kulağımda. Bu kulaklığın mid-bas bölgesi cidden başarılı.Vuruşları dokulu,doğal ve etkili.Yinelemek istiyorum.22 dolara bu sesi nasıl yapmışlar diyor her dinleyişte insan? Vokal sesler yumuşak,tizler yine iyi.Sub-bas olsaymış 100 dolara bile alıcısı olabilirmiş bunun.Neyse... Bu kez pişmesini bekleyeceğim sabırla. Ahmet :wink Not:Bu yazılanları lütfen fiyatı ölçüsünde yazdığımızı gözden kaçırmayın.Elbette üst düzey bir kulaklık değil.Birçok eksiği var.Ama fiyatı da ortada.Yorumlarım bunun doğrultusundadır.
Merhaba arkadaşlar mikrofonlu versiyonu çıkmış galiba http://s.aliexpress.com/fY32UVBr AliExpressdeki satıcılar güvenilirmidir