Arkadaşlar bana böğürme gibi gelen ama aslinda brütal vokal olarak adlandırılan müzikleri dinleyemiyorum bana hitap etmiyor ama bir yandan o sert ritim ilgimi çok çekiyor. Var mı önerebileceğiniz Gruplar ya da albümler ? Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Opeth-Damnation//Pale Communion Megadeth--Rust in Peace//Countdown to Extinction Metallica--Black Albüm/Load Anthrax--For All Kings Trivium--Slince İn The Snow Testament--Brotherhood Of The Snake Haken--The Mountain Katanonia--The Fall of Hearts Lazarus A.D.--The Onslaught Soen--Lykaia
babalari saymis karanehir35, ben de analara geceyim dark sarah within temptation unleash the archers nightwish cellar darling bir de gencligimin grubu baba: manowar elbette ki
Başta eleştirilir miyim acaba diye tereddüt ettim ama yardımlarınız için teşekkür ederim hepsine bakacağım .
Power metal clean vokal ile yapılır, power metal gruplarına bakabilirsiniz. O kadar melodik olmasın derseniz Nevermore, judas priest, iron maiden , saxon ilk aklıma gelenler
Uzuuun yillar once, uzak bir galakside ben metal alanindaki maceralarima baslarken brutal vokale karsi sizin gibi dislayici bir tavir icerisindeydim. Biraz zorlu da olsa yillar icerisinde bu onyargim yerini "vay arkadas ne guzel soylemis adam, icli icli" yorumlarina birakti. Hatta ve hatta kulaklik dunyasina adim atmamin en onemli sebeplerinden biridir bu gibi gruplarin evde yarattigi "yeter oglum, biktik bu hayvanlardan" tepkileri... Eger bu tarz muziklerin ustune gitmek ve bir sans vermek gibi bir niyet varsa nacizane tavsiyem vokali gitar, davul gibi bir enstrumanmiscasina algilamaya calismak. Bunun ilk asamasi acikcasi "vokale katlanmak" olabiliyor. Alisma surecini kolaylastiracak 2 yaklasimdan biri muzigin arka planinda eger ilginizi cekiyorsa teknik anlamda yanarli donerli mevzularin cevirildigi progressive ya da technical death metal turune agirlik vermeniz. Diger enstrumanlarin dudak ucuklatici performanslari sayesinde "e canim vokal guzel olmasa da olur" gibi bir yola girilebiliyor. Burada tercihen daha yeni ve daha iyi produksiyonlu kayitlari oneririm, severseniz turun klasiklerine yelken acabilirsiniz. Alkaloid, Obscura, Beyond Creation, Between The Buried and Me, Barren Earth, Opeth, Horrendous, Slugdge gibi gruplar onerilebilir. Diger ve daha kolay olmasi itibariyle rahatlikla tavsiye edebilecegim bir yol da kulaga kazinan melodilerle zaten isteseniz de birakamayacaginiz melodik death metal gruplarina yelken acmaniz. Eski In Flames, Dark Tranquillity, Amorphis gibi osursalar dahi melodik bir tini yakalayabilen gruplar bu kategoride ilk akla gelen gruplar bana gore. (Edit: ve hatta yeni Soilwork albumu Verkligheten, hard rock ve melodeath'i sentezleyen yaklasimiyla cok iyi bir gecis albumu olabilir) Veya pek tabi ki "ne ugrasacam lan elalemin manyaklariyla" da diyebilrsiniz, ki gayet makul bir yaklasim olabilir o da
Death çok özel ve yeni bir metal türünü başlatmış/baştan yaratmış bir grup. 2001'de Chuck Schuldiner beyin kanserinden ölmeseydi şu an metalde daha çığır açıcı albümler-yönelimler görebilirdik. Death ayarında bir grubun geleceğini pek sanmam. Chuck'ın scream-brutal arası vokal tarzı da herkese gitmeyebilir. Son albümlerine doğru daha clean bir tarza yönelmişti Chuck. Buradan bu büyük grubu böyle anmak istedim. Ayrıca son albümü her ne kadar beğenilmediyse de Behemoth'da bu tarzda önemli bir gruptur. Death'den sonra death metale çok önemli iki albüm kazandırdılar. Hala death metalin en hızlı en teknik davulcusu İnferno Behemoth grubunda. --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 25 Ocak 2019 --- Tavsiyeler için teşekkürler @returnity. İlk kez brutal vokal temelli gruplar dinleyeceklere benim de tavsiyem: Brutal vokal gitar rifflerine koşut olarak ilerleyen bir vokal türüdür, riffler takip edilirse brutal vokalin rifflere göre kesik kesik ilerlediği gözükebilir. Opeth'den Mikael Akerfeldt'in brutali daha yumuşak iken, Death'den Chuck'ın brutali daha sert ve çığlıklıdır. Ben gitarı takip ederek brutale alıştım, bunu da Opeth'le başardım. Şimdi Death'den Behemoth'a Mayhem'e ne dinlesem kulak bu nedir ulan demiyor. Arada Dom Sathanas açar, şöyle bir dinler ve korkarım. İnsan metal dinlerken korkar mı, Dom Sathanas'da korkar efenim. 40 korku filmine bedel Mayhem klasiği o. Bu arada Flotsam and Jetsam'ın yeni çıkan albümü bomba olmuş, çok sevdiğim trash metale dair ümitlerim arttı. Control parçasındaki davullar referanslık olmuş .Şimdi gözler Overkill ve Megadeth'den gelecek albümlerde.
cok guzel aciklamis dostlar, genclik yillarima dondum, yillar gecti bu muhabbetler donmeyeli. lise yillarimdi load daha yeni cikmis o zamanlar... saka saka girmeyecegim bunlara, eskiden cradle of filth, lamb of god dinlerdim artik kafam kaldirmiyor nadiren bu tarza yonelmek geliyor icimden. sunu da Turkiye icinden birakalim o zaman
Hocam tech death metal aleminde ne manyaklar var, onlarin yaninda Inferno kotu olmasa da en hizli ve en teknik unvani biraz fazla geldi bana. Hatta Behemoth'un da genel olarak overhyped bir grup oldugunu dusunuyorum ama konu basligin cok disina tasacak
arabic melodiler tasiyan bir heavy metal grubu, eskilerden saymak mumkun, 90larin basi herhalde. metal muzik o kadar gelismeye acik ve o kadar dallanip budaklandi ki, iki tur arasinda bu da metal demek zor bir hal aldi. melez turler cogaldi haliyle. cesitlilik kotu degil elbet ama ben ipin ucunu epey kacirmisim, grindcore lar, deathcore lar cikmis benim donemin metal taniminda hayal edilemeyecek seviyeler buralar. not: sunu da ekleyeyim, metal muzik guzel gelir bana her zaman cunku guc vardir icinde. bir diger yandan klasik muzik gibi dinlemek gerekir. bununla ilgili cok ornek olsa da en meshurunu soylemek gerekirse metallicanin one sarkisini (metal severler gozleri devirmeyelim ) irdeleyerek dinleyebilirsiniz. sozlerin sinirli oldugu yerde sinirli, sakin oldugu yerde yumusak, gerildigi yerlerde bu gerginligi veren bir muzik var arka planda. diyecegim o ki, genel gorus gurultu oldugu yonundedir ancak bir parcayi her dinleyisinizde enstrumanlardan birinin farkli bir yonunu kesfedersiniz. bir de forumla alakali kismi, hizli ve v shape kulakliklarda dinlemek keyif verir.
Benim pek metalle işim yok. Hatta prog rock türünü bile yalnız başına tercih etmem. Yalnız Amon Amarth’ın The Pursuit of Vikings ve Fate of Norns parçalarına hastayımdır. Twilight Of The Thunder God albümü de iyi. Hem melodi zenginliği hem de güçlü bir vokal var.
Dragonforce ! Guitar Hero'nun en zor şarkısı olarak nam salmış bir grup(through the fire and flames), gitaristi herman li aktif gitaristler arasında şu an en yetenklisi olabilir. Eski günleri hatırladım
Wisdom Dragonforce Powerwolf System of a down Battle beast Blackbriar Black sabbath Blind guardian Bloodbound Dream evil Estatic fear Nightwish Hammerfall Korpiklaani Gloryhammer Sevdiğin parçayı sen bulursun artık, keyifle dinlemeler.
black sabbath ın şarkıları enstrüman ağırlıklı ve en güzel melodilerden. ozzy nin sesi enstrüman gibi katkı sağlıyor.
Metal müzik ile ilk tanışıldığı yıllarda normaldir ben de öyleydim ama bu durum Amon Amarth gibi bir grubu bile pas geçmekle sonuçlanır ki sonra kaçırdığın vakte üzüleceksin emin ol