En sevdiği tür doom metal olan bir dinleyici olarak bu grupların hiç birinin doom olduğunu düşünmüyorum, hatta iyi gruplar olduğunu da düşünmüyorum. Sadece etkinliktir, Türkiye için bir nebze bir şeydir diye paylaştım. Keşke şöyle Pentagram'lı, Candlemass'li, Saint Vitus'undan Cirith Ungol'una bir Epic/Doom Fest olsa.
Avatarium zaten Candlemass basçısının kurduğu bir grup değil mi? Sonra ayrıldı galiba gerçi ama bütün Avatarium albümlerini severim. Ankara'da olduğum için zor konsere gelmem, umarım iyi geçer.
Evet Leif Edling hem Candlemass'in, hem de Avatarium'un kurucusu ve şu an grupta değil. Şahsen ben son dönem doom olarak anılan grupların yarattığı atmosferi, ambiyansı ve aşırı akustikliği sevmiyorum, bence bir hava yaratma çabası müziğin önüne geçiyor.
Konuya maydanoz oluyorum ama hazır türü bilenler toplaşmışken konuya bir kaç seçme doom şarkı koysanız youtube'dan, biz de dinlesek, öğrensek neymiş ne değilmiş. Malum TV'de radyoda pek çalmıyor bu tür
https://open.spotify.com/playlist/78oWt9NBixgnMW0HAvG2Ie?si=c-3wn9PYTFaeUg5UbtfKSQ aynı listeyi Tidal için de yapacağım, benim Doom sevgim daha çok epic/traditional yönünde buradan inceleyebilirsiniz. Sevdiğiniz gruplar olursa ona göre önerilerde bulunabilirim. --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 19 Mart 2021 --- https://tidal.com/browse/playlist/57f0d9c9-b035-4fbd-af09-56ac7bb89b16 Tidal.
Teşekkür ederim bakarım tabi, ama trash'e o kadar yabancı değilim zaten, Metallica'nın ilk albümlerini, Pantera vb. dinlemişliğim var zamanında --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 19 Mart 2021 --- Tidal listesini dinliyorum, bayağı tanıdık geldi sound önce adını koyamadım ama daha 2 .şarkıda uyandım, Black Sabbath'a bayağı bir öykünme var bu tarzda.
Evet ilk doom metal grubuna Black Sabbath demek yanlış olmaz, hatta ilk metal türüne de doom metal diyebiliriz (ilk metal grubunu Black Sabbath kabul edersek). Çünkü Black Sabbath'ın 69-70'de çıkardığı Black Sabbath albümünde yer alan Black Sabbath şarkısı kütür kütür doom metaldir. Sonrasında Pentagram (Mezarkabul olmayan ) diyebiliriz doom metalin devamında başı çeken grup olarak, ne kadar doğru düzgün kayıtları neredeyse 85'lere gelse de... Onun dışında Black Sabbath'la aynı dönem benzer sayılabilecek işler yapan ama üne bir türlü kavuşamamış harika gruplar var; Almost In The Hole, psychedelic doom örneği olarak ilk sayılabilir. Keşke kaybolup gitmeden aktif müzik yapsalarmış / yapabilselermiş. Ayrıca 68'de çıkan aslında ilk metalimsi/sert örneği vermiş grup olarak Blue Cheer'i sayan azımsanmayacak bir kitle var, haksız da sayılmazlar. İsterseniz siz karar verin, şahsen ben severek dinliyorum.
İlginizi çekiyor ise I Am Morbid, (eski Morbid Angel üyelerinin) konseri açıklandı.Metalium da ön grup.