Hocam maalesef yanılmışsınız, o SHORE değerlerini kafamızda canlandırmamız için verilen malzemeler. LEAR semi hard dediği malzeme 70-80 shore yapıyor ki en sert silikon seviyesinde hatta biraz daha sert(en sert silikon 65-70 shore işitme cihazı için kullanılan, ancak pek TR de bulamazsınız). Bu malzeme de muhtemelen işitmede kullanılan ancak çok yaygın olmayan bir malzeme muhtemelen. Shore da bu arada ilginç bir ölçü birimidir; O sertlikteki bir zemine 1m yükseklikten atılan çelik bilyenin geri zıpladığı yükseklik kabilinden bir birimdir. Böyle lastik gibi esnek malzemeler için kullanıyorlar bunu, "young modulus" tan de çevrilen bir çevirmesi vardı da ben de unuttum. Muhtemelen burada yazıklarımda da hata olabilir ama genel mantık doğrudur.
Sonuç olarak konfor açısından en rahatı buymuş gibi geliyor, birde sağlık açısından sıkıntı çıkarmaz heralde
Bu kulaklık ile prodüksüyon , mixing gibi işlemler yapılabilir anladığım kadarıyla , doğru mudur? Ayrıca bass ayarı ilede istediğim zaman sese renk katıp coşkulu duyubilir değil mi? İnş bu iki dediğim oluyordur ...
Herkesin kendine göre referansları vardır, bu sorunun cevabı zor Mesela çözünürlüğük açısından pek ala olabilirken, nota kalınlığı açısından referans olamaz. Nerden bakıldığına ve ne istendiğine bağlı.. Tabii stüdyo kulaklığının kuru çalması isteniyorsa, pek kuru bir sese sahip olduğunu söylenemez. İkinci soru için, bas ayarı biraz renklendirme ve beraberinde biraz eğlenceli bir ses getiriyor denebilir.