MEMNUN KALDIĞINIZ MEKANLAR (YEMEK ,İÇECEK V.S.)

'Konu Dışı' forumunda Hanamichi tarafından 4 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

  1. Osman

    Osman
    Expand Collapse
    MP3

    Katılım:
    13 Aralık 2014
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    38
    dürüm yemek isteyenlere istanbul-aksarayda. şarmaşık dürüm evini öneririm. fiyatları 5-6-7 tl olmakla birlikte daha önce görmeyeceğiniz ağırlıkta etleri dürümün içinde göreceksiniz. ayrıca lavaşı çok güzel ve acı sosu da yanında geliyor. bir tane yedikten sonra masadan kalkmakta zorlanıyordum.
    ki 2 tane yiyebileni göreceğimi sanmam ::)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  2. Ouroboros

    Ouroboros
    Expand Collapse
    FLAC

    Katılım:
    17 Nisan 2014
    Mesaj:
    232
    Alınan Beğeniler:
    154
    güvenilir midir peki?
     
    Collapse Signature Expand Signature
  3. Osman

    Osman
    Expand Collapse
    MP3

    Katılım:
    13 Aralık 2014
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    38
    ben üniversite yıllarımda beyazıttan çıkıp aksaraya kadar yürüyordum her defasında. evet güvenilirdir.yanılmıyorsam 60 yıldır aynı yerde hizmet veriyor aynı aile tarafından. küçük bir yer karşısında bakkal var süt ürünleri satan. kebapçılar sokağında kime sorsanız gösterirler. bi deneyin sonra bırakamazsınız buna eminim ;)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  4. musAkka

    musAkka
    Expand Collapse
    Yeni Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2014
    Mesaj:
    7
    Alınan Beğeniler:
    14
    Taksim / Sıraselviler'de My House özellikle akşam yemekleri için güzel bir yerdir. Kalite olarak Midpoint'ten daha iyi, fiyat olarak daha uygundur. Manzarası da güzeldir, tavsiye ederim.
     
  5. fosther

    fosther
    Expand Collapse
    Moderator

    Katılım:
    12 Ağustos 2010
    Mesaj:
    3,139
    Alınan Beğeniler:
    3,520
    Böyle bi baslık varmıs,kim nerede yaşıyor konusun görünce aklıma geldi...Aslında burayı çağrışım yapması tamamen benimle alakalı :) 20 yıl Antakya'da oturduk...Doğdum büyüdüm,6 senedir de Adana...İnsan özlüyor doğduğu,yaşadığı yeri.Ne kadar yabancısı olsa da...

    Hatay mutfağının ününü bilmeyen yoktur heralde...Giden var mı veya gidecek olan var mı bilemem ama , biraz eskileri yad etmek ,biraz benim için nostalji olsun diye bir kaç yer yazayım bari;

    Kağıt kebabı (lahmelavarka): Uzun çarşı pöç kasabı.İnternetten aratarak görebilirsiniz.Adana kebabı felan hikaye benim nazaarımda (vedat milör ziyaret etmişti zamanında) onun dışında başka kime sorarsanız yenecek yer gösterir zaten...

    Tavuk/et döner: Aslında tavuk döner için herkes kebo diyor ama bence nuri resturant'ın tavuk döneri efsanedir...Onun dışında ''çağlayan'' ve'' abdo'' dönerin de et döneri mükemmeldir.Antakya'nın en iyi et dönercileri diyebilirim abdo ve çağlayan için.Saray caddesinde bu mekanlar...

    Humus/bakla ezmesi: saray caddesinde yine vedat milorun ziyaret ettiği bir yer vardı.Ufak bir dükkan.Okuldan kaçıp sabah kahvaltımızı burada yapardık :) Humusu efsanedir...Hala açık mı bilmıyorum ama değilse uzun çarşının orada bi tane daha humusçu var o da efsanedir...Bol limon sıkılmalı ve yanında turşu ile yenilmelidir...

    Künefe: Herkes kral künefe der ama süper hengame var mekanda...O yüzden kesinlikle ''ferah künefe'' (köprü başında)

    Haytalı: Bu kesinlikle bici bici değildir alakası yoktur...Affan kahvesinde en iyisi yenilir ,eğer kahvede oturmak istemıyorsanız ''sümerler aile çay bahçesinde'' yiyebilirsiniz...

    Spesifik olarak bir mekan söylemeceğim ama zilyon zaten çeşit meze için (cevizli acılı ezme,katı cacık,humus,abagannüş,etli cacık) harbiye'ye gidilebilir...Yeni adı defne belediyesi.

    Katıklı ekmek ,biberli ekmek,kabak borani gibi şeylerin nerede yeneceğini bilmem ama gidecek olan varsa öğrenebilir...Zira biz katıklıyı falan fırında yaptırırdık o zamanlar.Kesinlikle denenmeli zaten duymayan yoktur.

    Giden-gidecek olan varmıdır bilemem ama ben eskileri yad etmek istedim :)

    Edit: Bir iki kelam daha etmek istedim.

    Sürk: Sürk diye bisey var aslen bu bir peynir hatta çökelek ve çok kötü kokar.Çeşitli baharatlarla yoğurulan peyniri bir müddet bekletilir ve küflenir...Arapçası sürk diyorlar ama Türkçe küflü çökelek diyeni gördüm.Küflü peynir falanb kesinlikle değildir ve alakası yoktur...

    Oruk köfte: İçinde kıyma ve soğan var mükemmel bir lezzet.Nerede yeni bilmıyorum arkadaşımın annesi bana yapardı hep :)

    Kaytaz böreği: Bu da inanılmaz bir lezzet.Yine nerede yeneceği konusunda fikrim yok ama kesinlikle ölmeden önce yenmesi gerekir :D

    Peynirli helva : Bunu harbiye de yiyebilirsiniz...

    Tuzlu yoğurt: Antakya'nın vazgeçilmez kahvaltılıklarından ,sabah üzerine zeytinyağı gezdirilip yenir Antakya'da ...Keçi sütünden yapılır,tuzlu ve ekşi bir tadı var...Antakya'da sabah bununla kahvaltı yapmayan hic görmedim desem yalan olmaz heralde...

    Zahter: Bunun google'da arattıgınızda çıkan kekik değil...Bu çeşitli baharatlar ile karıştırılmıuş bir toz...İçinbde bir sürü sey var ,sabah zeytinyağını bir kaba koyarsınız,zahteri de diğer bir kaba. Önce zeytinyagına bandırırsınız ekmeğinizi sonrada zahtere :) Eksisözlükte merak eden varsa okuyabilir.
     
  6. ullumanitu

    ullumanitu
    Expand Collapse
    MP3

    Katılım:
    21 Ağustos 2018
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    33
    Kebap : yozgat'ın şefaatli ilçesi mahir kebap.
     
  7. zodiac_tauruss

    zodiac_tauruss
    Expand Collapse
    WAV

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesaj:
    994
    Alınan Beğeniler:
    1,282
    Ben aslen Tarsusluyum. O tarafa geldiğimde seninle muhakkak buluşalım. Sabahtan akşama yeyip muhabbetleşelim kardeşim.
     
  8. Italoman

    Italoman
    Expand Collapse
    DSD

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesaj:
    1,170
    Alınan Beğeniler:
    1,854
    Güven Et Lokantası, Gültepe

    İstanbul'da Levent'ten Gültepe'ye inerken sol taraftaki esnaf lokantası. Burası İstanbul'da görüp göreceğiniz en lezzetli sulu yemek ve döner yapan yerlerden biridir. Döneri saat 1.5-2 gibi biter. Önünden geçerken lezzetli yemek kokularıyla sizi çeken, ekmek sepetleri masayı kaplayan, az porsiyon opsiyonlu, ye iç kalk tarzı bildiğiniz esnaf lokantası. Daha önce sadece çoğu esnaf erkek müşteri olurdu. Son birkaç yıldır bay bayan plaza çalışanları da gelmeye başlamış, hafta içi öğle arası oldukça kalabalık oluyor. Boş bulduğunuz yere oturuyorsunuz. Tecrübe ettiğim yemekleri: Döner, kağıt kebap, bezelye, kapuska, musakka vs.
     
  9. Synchronicity

    Synchronicity
    Expand Collapse
    WAV

    Katılım:
    1 Mart 2015
    Mesaj:
    708
    Alınan Beğeniler:
    1,934
    silinmiştir
     
    #49 Synchronicity, 30 Ağustos 2018
    Son düzenleme: 5 Mart 2020
  10. florence

    florence
    Expand Collapse
    WAV

    Katılım:
    21 Ocak 2014
    Mesaj:
    642
    Alınan Beğeniler:
    1,859
    Selimiye, Marmaris - Paprika Cafe

    Mekan sahibi çokça ünlü de ağırlamış biri fakat mütevaziler hala. Kahve olarak Julius Meinl kullanıyorlar, bu ilk artısı, mutlaka bir espresso içilmeli. Yanına da bugüne kadar yemediğiniz lezzet ve hafiflikte magnolia öneriyorum. Tatlıları anneanneleri yapıyor, zaten kadın eli değdiği belli diyeceksiniz. Ayrıca tatlılarında Pernigotti'nin dondurmalarında kullandığı çikolataları kullanıyorlar.

    Haşhaşlı irmik tatlısı da çok başarılı. Yine pişmaniyeli tiramisuları var, tiramisu sevmeyen adam da yer tecrübeyle sabit.
     
    2 kişi bunu beğendi.
  11. fosther

    fosther
    Expand Collapse
    Moderator

    Katılım:
    12 Ağustos 2010
    Mesaj:
    3,139
    Alınan Beğeniler:
    3,520
    Olur abi :)) Bir de Uplifting/progressive bir set bulalım di.fm'den ondan sonra party hard :) Ben psy de goa'da bulurum ama seni sarmaz o ayrı bi konu :)

    Ayrıca yukarıdaki yazımda bir iki daha edip yaptım okumak isteyenler ,hatay mutfağını merak edenler okuyabilir.
     
    2 kişi bunu beğendi.
  12. theoldman

    theoldman
    Expand Collapse
    FLAC

    Katılım:
    22 Mayıs 2017
    Mesaj:
    311
    Alınan Beğeniler:
    438
    coffeetopia, evde kullandigim kahveleri de buranin sahibi olan Serif Bey'den temin ediyorum ozel kavurtup. kahve severlerin bir subesine ugramalarini tavsiye ederim.

    cikolata dukkani, moda' da kucuk bir butikleri var, istanbul' a gittigimde ugramaya calisirim muhakkak.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  13. akifb

    akifb
    Expand Collapse
    FLAC

    Katılım:
    30 Ocak 2015
    Mesaj:
    220
    Alınan Beğeniler:
    386
    Büyük şehirlerden tavsiye çok olur. Ben çok kişinin gitmeyeceği bir yerden tavsiye vermek istiyorum. Siirt, Kurtalan ilçesine yolunuz düşerse öğlen saatlerinde (saat 14 sonrası bitiyor) Can Döner'de et döner veya pirzola, Kısmet Kebap'da kuşbaşı ve kıyma kebap yemenizi tavsiye ederim. Ankara ve İstanbul'un döneriyle ünlü bir çok lokantasında yedim, Can Döner'in döneri hepsinden iyiydi.
     
  14. mereras

    mereras
    Expand Collapse
    MP3

    Katılım:
    29 Mayıs 2017
    Mesaj:
    32
    Alınan Beğeniler:
    16
    Kırklareli Pınarhisar Karadeniz kebapçısında döner çok güzel yapılıyor. biraz soslu.
    ayrıca Lüleburgaz Ahmetbey köftesi de yenmesi gereken tatlardan.
     
  15. bahirtaha

    bahirtaha
    Expand Collapse
    FLAC

    Katılım:
    4 Mart 2018
    Mesaj:
    497
    Alınan Beğeniler:
    324
    Memnun kaldığım tek yer evimin mutfağı ,çok kez mutfak elemanlarının burunlarında sondaj çalışması yaptığına şahit oldum ,ayrıca genel de porsiyonlar küçük ,et yemeklerinde yeşillik ve patatesle doyuyoruz ,dışarda hep ne yesem hep bir şey eksik ya malzemeden çalıyorlar ya da yeşilliği basiyorlar bir üç kağıt peşinde hepsi ,ama parayı tam alıyorlar ,ben and içtim ,ölüm riski taşımadığı sürece artık dışardan zerre yemek yemem ,millete kedi muamelesi yapıp 30 gramlık menüler hazırlayan zevzek pinti işletmeciler olduğu sürece burger King Popeyes KFC gibi fastfoodlar her zaman harika iş yapar bu ülkede ,yapsinda zaten ,en azından adam akıllı doyuyorum,öğrenci olarak popeyes e gittiğim zaman bütün bütün tavuk yiyorum ,gidip tavuk donerciye gitsem kağıt inceliğinde içinde olduğu belirsiz saçma sapan baharatlı bir şey ve bol yeşillik tamam, 3 lira 5 lira fazla veririm adam akıllı doyarim .Fast food gibisi yok .Et yemeğini de evde yapın daha iyi ,alın etinizi kiymanizi mis gibi kızartıp pişirin ,en iyisi en güzeli .
     
    onurdogan4 bunu beğendi.
  16. Mustafa ALKAN

    Mustafa ALKAN
    Expand Collapse
    DSD

    Katılım:
    11 Ekim 2014
    Mesaj:
    1,044
    Alınan Beğeniler:
    1,785
    Fast food dan uzak durunuz. Sağlığımız tek servetimiz...
     
    mfya bunu beğendi.
  17. bahirtaha

    bahirtaha
    Expand Collapse
    FLAC

    Katılım:
    4 Mart 2018
    Mesaj:
    497
    Alınan Beğeniler:
    324
    haklısınız Fast food sağlıklı diyemeyiz ,ama diğer mekanlarinda çok büyük bir kısmı oldukça sağlıksız ve hijyensiz hocam ,adana kebaba domuz eti koyan bile var ,kim bilir neler neler yiyoruz bilmeden ,çoğu zaman mekanlarda kızartma yağına bakıyorum ,arabaya koysan benzin yerine geçer resmen fosil yakıta dönüşmüş ,yani çoğu zaman evde yemeyi tercih ediyorum ama ara sıra Fast food yemenin de ayarını kacirmadiktan sonra vücuda sağlık kaybettirecek kadar bir etkisi olacağını düşünmüyorum .
     
  18. Chaturanga

    Chaturanga
    Expand Collapse
    Analog

    Katılım:
    12 Ocak 2017
    Mesaj:
    2,146
    Alınan Beğeniler:
    5,925
    Masterchef'te sözde şef adaylarının o kadar kamera önünde yemek yapış şeklini görünce zaten gerçek bir lokantada neler olabilir insan düşünüyor. Kameralar olmayınca kim bilir nasıl yapılıyor yemekler..
     
    Collapse Signature Expand Signature
    Özen bunu beğendi.
  19. Özen

    Özen
    Expand Collapse
    WAV

    Katılım:
    11 Ağustos 2016
    Mesaj:
    954
    Alınan Beğeniler:
    2,758
    Hiç Düşünmek bile istemediğim ve dusunmekten hep korktuğum bir konuya değindin Hayri hocam :D
     
    Chaturanga bunu beğendi.
  20. Xexec

    Xexec
    Expand Collapse
    MP3

    Katılım:
    7 Nisan 2018
    Mesaj:
    75
    Alınan Beğeniler:
    211
    Bu noktada mantıklı çözümlerden biri Ocakbaşı(ızgara) olarak nitelendirilen mekanlarda yemek.
    Hem porsiyonlar belli hem yapılan yer belli.
    Mutfak adı altında kapalı kapılar ardında ne idüğü belirsiz insanların yaptığı yemeklerdense gördüğünüz yemekleri yemek daha mantıklı. Helede benim gibi ızgara hastası iseniz))

    Bu gibi mekanların tek sıkıntısı etin kaynağı oluyor ama genellikle sucuk yada kıyma olayına girmezseniz ondanda pek korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

    Denizli’ye yolunuz düşerse,
    Kampüs(Kınıklı-pamukkale) mevkinde “hadi gari” isimli bir aile lokantası mevcut. Kiremitte tavuğunu bayıla bayıla yiyorum.

    Ayrıca Bayramyeri mevkinde herhangi bir restorandan Denizli kebabı yiyebilirsiniz.
     
    kayisikent bunu beğendi.