Merhabalar, geçen hafta momentum on ear aldım.Ancak telefona ve eski bilgisayarıma taktığımda istediğim sesi elde edemiyorum.şiddeti çok düşük geldi telefon lumia notebook ise casper. Empedansı 18ohm olmasına rağmen durum neden böyle.ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?
Kafaustuler,kulakiclerine oranla daha fazla guc istediklerinden telefonun surememesi normal bence. Ya guclu bir muzikcalar/dap ya da bir amfi tavsiye ederim,fiio e11,11k,jds labs C5 v.b
Hocam momentumlari telefonla denedim seste düşüklük gibi bir sorun yaşamadım. Ortada baska bi problem olmalı diye düşünüyorum. Momentumların hem on ear hem over ear modelleri zaten genel kullanıcılar icin uretiliyor amfi kullanmadan da dinlenebilsin diye. Ya gorece bir farklılık var size oyle geliyor ya kabloda ya da girişte bi problem var. Belki girişe tam oturmuyor jack, bilemiyorum Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
hocam bilemiyorum,belki bana az geldi daha önce kulakiçi kullanıyordum ve son ses müzik dinlemeyi severim.empedansı da düşük baya anfiye falan gerek olmaması lazım bana göre de.belki telefon çıkışında bir problem var daha iyi bir ses çıkışı ile denemeye çalışacağım
Telefonların genelde şarjı daha fazla gitsin diye ses çıkışları çok yüksek olmuyor sanırım , bende on ear kullandığım dönemde cep telefonundan çok verim alamamıştım . Samsung s3 te kullanmıştım ,çevrenizdeki iphone yada başka telefonlarla da denemenizi tavsiye ederim . Başlangıç için fiio e5/e6 gibi ufak bir amfi düşünebilirsiniz , kulaklığın sesi zaten renkli olduğu için karakterini çok değiştirmeyecektir. Bütçenize göre daha iyi bir amfi yada dapta deneyebilirsiniz.
Bende momentumun hem over hem on ear ını kullandım böyle bir sorun yaşamadım. başka bir cihazla deneyip sürücüsünü kontrol edin. Belki sürücünün işi bitmiştir. Denedikten sonra hala aynı ses devam ediyorsa arkadaşların dediği gibi amfi bakın. Ben htc one mini ve toshiba qosmio da kullandım gerçi o ayrı
Over ear kullanıcısı olarak yorum yapayım istedim, mac ve iphone da ses şiddeti oldukça yeterli hatta %60 üzerine çıkamıyorum, durum android ve windowsta ne kadar farklılık gösterir bilemiyorum.
150 tl civari bildigim cok fazla dap yok acikcasi , sansa clip v.b urunler olabilir ama ses cikisi yine tatmin etmeyecektir. Forumda topping nx tarzi amfiler var ikinci el onlardan birini alip telefonunuza baglayabilirsiniz . Begenmezseniz cok zarar etmeden satabilirsiniz fiyatlari 80-100 tl civarinda. Uygun fiyata denk gelirseniz ipod touch 1. Nesilin ses kalitesi ve cikis gucu iyidir ama cok guncel bir dap degil. Xduonun daplari var soylediginiz fiyatlarda ama denemedigim icin fikrim yok
Eğer lumia için Neutron Player varsa o uygulamada gain ayarını artırabilirsiniz. Geçici çözüm diyebiliriz, kafaüstülerde +15db'e kadar seste bozulma olmuyor
Ben de bu vesileyle ekleme yapayim, androidciler için ampsiz geçici cözüm üretmeye yarayan müthiş bir program var audio fx isimli. Ama bu program cyanogenmod icinde geliyor. Root yapanlar formatlayanlar kursun denesin gercekten androidde kullandığım en başarılı equalizer kendisi. Play storeda yer alan parali parasiz bir çok equalizer uygulamasi ve muzik calar uygulamasi icinde yer alan ayarları denedim audio fx gibisini görmedim. Seste 10, 15dbye kadar büyük gain artışları da sagliyor gram bozulma yaratmıyor. Sent from my Nexus 5 using Tapatalk