Merhabalar. Hidizs ap100 cihazımda kullanmak üzere sd kart arıyorum. Maximum 128gb desteklediğini biliyorum. Acaba belli bir hızın üstü dosya aktarımında getirisi olmaz mı? Ayrıca 1 adet 128gb yerine 2 adet 64gb daha mı kullanışlı olur. Yorumlarınızı rica ederim.
Okuma hızı yüksek olan herhangi bir kart almanız yeterli. Zaten hidizsden dosya atmayacaksınız karta bilgisayardan atıp hidizs den okutacaksınız. O yüzden süper hızlı kartlara gerek yok. Onlar yazma hızının gerektiği 4k kayıt yapmak gibi aletlerde kullanılıyor. 2x64 gb sürekli iki kartı çıkartıp uğraşmanı gerektirebilir. Albümlerin biri bir kartta diğeri diğer kartta. Bu şarkı açarken tek karttan açmaya göre yavaşlık sağlatabilir. Avantajı da kart bozuldu mu tüm bilgiler gitmez. 2 kart olması tek kart kadar ısınıp ömrü hemen tükenmez. Ama 1 128gb almak daha ucuza olacaksa öyle alın.
Dsd formatında dosyalar 400-500mb yer tutabiliyor. Durum böyle olunca pc den cihaza dolayısıyla karta aktarım yapmak çok uzun sürüyor. Hızlı kart gereksinimi sadece bu yüzden. Dsd ye gerek var mı demeyin müthiş fark var.
Tek hafıza kartı biraz riskli geliyor bana. Şöyle ki bir arıza vs olsa veriyi okuyamadığında içindeki tüm veriler tehlikede olacak. Çift hafıza kartı da, o doluydu bu boştu, evde kaldı vs derdi var. Kıyaslandığında 2 tane almayı yeğlerdim. Ve tabii class10 öncelikli olarak hızlı veri yazma(ama gerçekten hızlı) olanı almakta fayda var. Mümkünse amazondan vs daha uyguna bulunabiliyor.
Ben cevap vereyim; lexar hafıza kartları konusunda uzmandır. Güvenilirdir ama üretimine son verdi diye duydum. Benim öğrenmek istediğim marka tavsiyesinde ziyade kapasite ve hız konusuydu.
https://www.amazon.de/gp/product/B074RNRM2B/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1400GB Sandisk Ultra MicroSDXC kartı 77 Euro'ya her şey dahil geliyor. Tek seferde sorunu çok uzunca süre çözmüş olursunuz. Genelde doğru biçimlendirilirse(bazı cihazlar yüksek kapasite de olsa fat32 isteyebiliyor) cihazlar genelde daha üst kapasiteleri de okumaya devam ediyor.
İlk sayfada o şekilde dese de, son adıma geldiginizde alınabildiğini görüyorsunuz. Tabi gerçekten cihazınız desteklemiyorsa yapacak bir şey yok.