Evet verirler. Örneğin ben dinlediğim müzikleri kayıt amaçlı üretilmiş outboard bir AD/DA konvertörden dinliyorum. Çok da başarılı. Ses kartlarında AD ve DA konvertör katları ayrı ayrıdır.
https://m.donanimhaber.com/haberler/Nova-Launcher-Prime-kisa-bir-sureligine-sadece-0-59-TL-oldu.htm Tercih eden olur belki
Şimdi radyo koymasan da alıyorlar . Bu internete girebiliyorsa trt yi de dinleyebilirler o zaman vergi alalım .
Bu program bir zamanlar can simidimizdi... O devirlerden, bu devirlere. Şimdiki gençlik çok şanslı. Ev telefonu her çaldığında kopan bir internet dertleri yok en azından... Bu arada devlet televizyon katkı payları avrupa ortalaması yıllık 150-200 dolar arasıymış. Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...
Muhtemelen devlet televizyonuna yıllık 150-200 dolar katkı payı veren vatandaş bunun farkında olarak veriyordur. Devlet neye ne için vergi aldığını söylüyordur. Burada abes olan bir durum yok. Devletin vergi toplaması son derece normal zaten. Abes olan şey, olmayacak yerlerden olmayacak yerler için vergi çıkartmak. Verginin üzerinden vergi almak vs... Birde şöyle bir hesap yapabiliriz. Ben örnek olarak kendimi göstereceğim. Ben garsonluk yaparak geçimini sürdürmeye çalışan bir öğrenciyim. Günde 10 saat mesai yaparak çalışıyorum. Haftada bir gün izinim var ve asgari ücret(1600 tl) alıyorum. Yani saatlik ücretim 5,33 liraya denk geliyor. Mesai yapsam dahi ücretim sabit kalıyor. Fransa’daki Andre isimli öğrenci kardeşim garsonluk yaparak saatte ortalama 12 dolar kazanıyor ve çalışma saatleri muhtemelen 6-8 saat aralığında, ayrıca mesai saatlerinde de fazladan para kazanıyor ama bu konumuz değil. Dolar-Tl hesabı yapmadan kuru eşitleyerek söylüyorum. Yani 1$=1₺ 200 dolarlık yıllık bir vergiyi ödemek için; Andre kardeşimin 16,66 saat yani iki gün kadar çalışması gerekiyor. Benim ise; 200/5,33= 37,52 saat salışmam gerekiyor. Yani 4. güne sarkan bir mesai temposunu atlatmam gerekiyor. İş aynı iş, vergi aynı vergi. Dolar kurunu tl’ye vurarak yapalım birde; An itibariyle dolar kuru, 1$=5,30₺ Yani; 200$=1060₺ 12$=63,6₺ 5,33₺=1$ Bu Andre kardeşim 1060 lirayı vermek için yine 16,66 saat çalışmak zorunda. Ben ise 199 saat yani 20 gün çalışmalıyım. Tabi bizde böyle bir vergilendirme sistemi yok Allahtan. Onun yerine verginin vergisinin alındığı, kimin neye ne kadar vergi verdiğini bilmedi, verdiğini bildiği vergilerede anlam veremediği ilginç bir vergilendirme sistemimiz var.
@MehmetB sizide çok rahatsız ettim ancak son olarak Casio MZ-X500 hakkında ne düşünürsünüz? Yada 2.elden öneriniz ne olabilir?
Gençler konu çok farklı ama eğer benim gibi sürekli tablet çikolata(kare,dikdörtgen yapıda) alan biriyseniz carrefoursa da 1 alana 1 bedava indirimi var.Yılbaşı akşamına kadar geçerliymiş. Bilginize.
Ben genelde metrodan kutuyla satın alıyordum ancak hemen hemen normal fiyatına denk geliyordu. Bu kampanya iyi olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler.
Benim tavsiye vermem için öncelikle ne tarz müzik yapmayı düşündüğünüzü söylemeniz lazım. Ben prensip olarak Casio'lara hep soğuk bakmışımdır.
Önceliğimin Türk yada Orta Asya müziği olacağını pek sanmıyorum. Benim orgdan asıl beklentim uzun zamandır heves edipte bir türlü zaman ayıramadığım gitar hevesimi bir nebzede olsa bastırmak. Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Bide acaba Casio'lara neden soğuk baktığınızı öğrenebilir miyim?
Casio'lar ; oldum olası , Yamaha , Roland ve Korg gibi markaların yanında hep 2. sınıf olarak kalmıştır. Sound ve malzeme kalitesi bu saydığım markalardan daha geridedir. Soğuk bakmamın nedeni budur. Alternatif olarak seçtiğiniz Casio'dan ; arranger keyboard düşündüğünüzü ve 4000.-TL civarı bir bütçeniz olduğunu varsayarak , kullanmak istediğiniz tarza göre size 2.el olarak iki cihaz önerebilirim : a-) Yamaha PSR s750 b-) Roland EA-7 Her iki cihaz da bu bütçede alınabilecek en iyi arranger keyboard'lardan ikisini oluşturmaktadır.
Hocam benim bütçem ile bu orgları, 2.el temiz bulmam biraz zor gibi gözüküyor. Acaba bide bana sıfır org önerebilirseniz çok memnun kalırım.
Bütçeniz 4000.-TL civarı değil mi ? Bu cihazların temiz ikinci ellerini piyasadan 4000-4500.-TL bandında bulmak mümkün.
Arkadaşlar spotify kullananlar spotify wrapped sitesine göz atabilir. Bir yıl boyunca kaç saat küzik dinlediğiniz neleri kesfettiğiniz gibi sizle ilgili pek çok bilgi bulunuyor.
Geçmiş olsun hocam, işsizlik maaşına başvurun şartları karşılıyorsanız. Canınızı da sıkmayın bir yerden bir kısmet çıkıyor elbet.