@zxc , Hocam en basitinden şöyle örneklendireyim ben android için bir uygulama yazıyorum en basitinden fart application, sizin cihazınınz üzerinde 'istediğim' alana erişebilirim, hiç bilmemem gereken biyer olsa dahi, siz istediğiniz yerden root edip onu edip bunu edip permissionları kapattığınızı zannedin, uygulama cihazınızda yüklü ise default izin verilen erişim haklarına ömür boyunca sahip olur. Android' de buna kısıtlama gelmedi, gelmeyecekte... sorun burada değil aslında sorun google' ın bu uygulamayı verify edip marketine koyması ve insanların indirip kullanabilmesi. Bunu IOS' e yapmaya çalışırsanız apple direk olarak sizi reject eder, bu tavrınızda ısrarcı davranırsanız developer account' unuzu banlar. 1- Androidin açık kaynaklı olması aslında bu amaç için değil, şöyle söyleyeyim kullandığınız bilgisayarın ufak bir bölümüne herhangi bir linux dağıtımı kurun, bu mint olur, ubuntu olur, fedora olur farketmez... gün aşırı herhangi boyutta güncelleme alacaksınız, gün aşırı olmasa bile en az haftada bir, işte bu demektir ki işletim sisteminiz bir topluluk tarafından eksikleri taranıyor, bunlar fix ediliyor ve ivedi bir şekilde size gönderiliyor, tamamen sizin güvenliğiniz için, işletim sisteminin yaygınlaşması için değil... 2- Evet apple bu konuda çok katı ama bu gayette normal bir durum, sonuçta bütün firmalar yapabildiği noktada kendi habitatlarını oluşturmaya çalışırlar ve apple' ın altın kurallarından biriside privacy olduğundan bu normal bir durum, pebble konusunda ise sonuçta bir startup ve apple istemediği noktada desteklemeyebilir çünkü aman pebble' ı full feature destekliyeyim oradaki müşterileride kazanıyım gibi bir kaygıları olduğunu zannetmiyorum.
Biraz klasik olacak ama stabilite ve guvenlik istiyorsaniz Apple tek yol. Sent from my iPhone using Tapatalk
1000-1100 TL aralığında en popüler telefon LG G3. n11/gg den takip edin, 100tl puan, indirim gibi kampanya ile 1000in altına iniyor bazı günler. LGG4 ü ise 1250tL civarı alabilirsiniz. http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/lg-g3-d855-32gb-cep-telefonu-209996777 sonrasında telefonu root layıp, viper4android i flashlayarak ses deneyiminizi katlayabilirsiniz.
@postgres 'Istediğim alana' erişebilirim derken, superuser'a ait alanlara erişemiyorsunuz değil mi Yoksa herhangi bir application sistemi çökertebilir. Problem anladığım kadarıyla uygulama ile ilgilisi olmayan ve reklam amaçlı değer içerebilecek veriye ulaşım sanırım, değil mi? Bu noktada Marshmallow artık uygulamalara ayrıntılı ve bağımsız izin verebiliyor. Yani uygulamayı kullanabilirken ona belli alanlarda kısıtlama verebiliyorsunuz. Dosya yazıp okumada bunlardan bir tanesi. Çok örnekten sadece biri olarak Apple'ın Pebble'ı engellemesi, privacy ile ilgili değil. Mesela voice API'ı engellediler uzun süre. Apple'ın yaptığı güçlü olan pazar paylarını kullanıcının aleyhine kullanıp, onların Apple watch'tan daha iyi bir alternatife ulaşmasını kısıtlamak. Bir çok büyük firmanın benzer uygulamaları normalleştirmemeli bunu, düpedüz haksız rekabet çünkü. 6 ay sonra da çözüme kavuştu. Kısmen.
Ben istisnayım herhalde. Donut'tan beri Android kullanıyorum. Şu an da Android Pay ve bankacılık uygulamalarını aktif olarak kullanıyorum. Bu kadar sene içerisinde hiç bir güvenlik sorunu yaşamadım, yakın çevremde de Android kullandığı için güvenlik sorunu yaşayan kimseye rastlamadım.
Istisnalar olacaktir elbette ama guvenlikten kastim sadece banka vb. degil.Zararli yazilim,virus seklinde siralanabilir.Bir de is birazcik da kullanicisa .Mesela ben win 8.1 kullaniyorum antivirus filan yok.Girdigim ciktigim yerlere dikkat ediyorum hic bir sorun yok.Androidde de ayni mantik yani. Stabilite konusunda hem fikiriz zaten. Andoride bilmem kac gb ram koyular soyle boyle.Sonuc:Belli bir sure sorunsuz kullan sonradan tel dolmaya baslayinca yavaslamalar basliyor. Misal:Su an 4s kullaniyorum.Piyasadaki bir cok androidden stabil calistigina eminim. Sent from my iPhone using Tapatalk
İyi polis-kötü polis Su akar yatağını bulur . ☆ ios daha güvenli gibi sahtekarlığa karşı. Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...
Açıkçası ben bu konuda hemfikir değilim. Gerçi şimdiye kadar sadece Nexus kullandım, Nexus 1, 3, 4, 5 ve şimdi de 6 kullanıyorum. Elimde çalışır halde Nexus 1, 5 ve bir seneden uzun süredir kullandığım Nexus 6 var. Hepsi ilk aldığım gündeki performanslarıyla çalışıyorlar. Ancak daha önce de duydum başkalarından bu yavaşlama deneyimini, ve hiç biri de Nexus kullanıcısı değildi. Yani Android sade haliyle zaman içinde yavaşlayan bir işletim sistemi değil. Ancak telefonu üreten firmaların yaptığı modifikasyonlar ve zorla yüklediği bloatware tabir edilen uygulamalar problemin kaynağı. O yüzden etrafimdakilere hep Nexus tavsiye ettim. Ancak IOS daha düşük spesifikasyonlu hardware kullanmasına rağmen en az Android kadar efficient ve responsive çalışıyor, buna katılıyorum. Hatta ilk başlarda bariz daha iyiydi, ancak Nexus 4 ve sonrasinda hissedilebilir bir fark kalmadı.
Bende 2010 yilina kadar iphone a acayip on yargiliydim millet gosteris icin aliyor falan diyordum! taa ki macbook pro ve iphone 4 alana kadar 6 senedir 6 plus a kadar kullandim aralarda 2 sefer android denemem oldu 1ini hemen iade ettim digeride g2 oldu 3 ay sonunda iphone 6 plus alarak bugune kadar gelmistim. Sistem olarak cok stabil bir sistem ancak fiyatlar gercekten yukarlarda pisman oluyorum su 2 gunluk dunyada 2500 lira parayi neden boyle bir telefona gomuyorum diye.
Ios kendine biat edeni her zaman ihya eder. En basitinden , Bluetooth kulaklığımın pil durumunu Android ekranında göremediğim halde , ios üzerinde görebiliyorum yada Suunto aylardır android üzerinde stabilite problemi yaşatırken ios de gayet stabil. Bu örnekler uzar gider.... Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...
tamamen katiliyorum, resmen muptelasi oluyorum sifir bir iphone 4s 16 gb bulsam boyle raf arasinda kalan ios u eski versiyon olan vallahi alirim ios gercekten cok stabil bir sistem. 5S almamak icin zor tutuyorum kendimi hatta hepsiburada dan lenovo p70 aldim yarin gelecek acaba acmadan iade etsemde 5s mi alsam diyorum.
Simdiye kadar kullandigim hic bir Bluetooth speaker Android ile sorun yasatmadi. Jambox'in pil seviyesi telefona baglandigi anda direk notification bar da beliriveriyor. Ama kullanmiyorum, cunku zaten speaker tek tusla pil seviyesini sesli soyluyor. Herhangi bir cihazin Android ve ya IOS ile uyumu, tamamen ureticisinin ne kadar adamakilli bir arayuz urettigiyle alakali. Android'in pazar payinin IOS'in 6 katini gectigi bir zamanda, hic bir adamakilli cihaz ureticisinin, Android arayuzunu savsaklama luksu yok. Belki de bu yuzden hic sorun yasamadim simdiye kadar. Hatta tam tersi, ben aldigim gunden beri SMS ve E-maillere, telefona dokunmadan, saatten cevap verebiliyorken, IOS kullanicilari bunun icin 6 ay beklediler. Hala da Anroid'te calisan bir cok kullanisli ozellik, navigasyon gibi mesela, IOS'te calismiyor. Daha bir sene once dunya capinda 1 milyondan fazla satmis olan bir urun bu... Simdiki durum ne bilmiyorum.
Navigasyonun calismama gibi bir durumu yok ki?Ne demek istediginizi anlayamadim? Sent from my iPhone using Tapatalk
Kendi arabamda GPS yok. Gidecegim yeri telefona giriyorum. Hatta her zaman gittigim bir yer ise telefona dokunmama bile gerek yok. Telefonu monte etmekle de ugrasmiyorum. Bir sonraki donusten 3km, 100 metre, ve 5 metre once titresiyor; geceyse isigini aciyor, donecegim yonu ve cadde ismini, otobansa exit numarasini yaziyor. Super kullanisli. Ozellikle motorsiklet uzerinde.
Ben telefondan bahsedoyorum sanirim siz bu android watchdan bahsediyorsunuz? Ama guzel ozellikmis.Apple watchda da vardir tahminimce. Sent from my iPhone using Tapatalk
@Serhat'in paylaşımına cevap olarak yazmıştım, IOS'in kullanıcılarını her zaman ihya etmediğine bariz bir örnek olarak. Apple watch'ta da var navigasyon. Ancak yol uzun değildir umarım, çünkü saatin pili yoldan önce bitebilir Bu saat Pebble, Google ve Apple' dan bağımsız, her ikisiyle de uyumlu, izin verdikleri ölçüde tabi. Google ve Apple'ın akıllı saatlerinin aksine ekrani sürekli açık, ve pil ömrü 10 gün. Mesela fotoğrafı çektiğim gün üç saat motorsiklet üzerindeydim. Elimi oynatmadan bileğime göz attığımda bir sonraki dönüşe kaç km yolum kalmış, döneceğim yolun ismi, ve tahmini varış vaktim direk yazıyor. Apple watch yahut Moto 360 olsa yok bileğini bük, elini kaldır vs. ki ekran açılsın... Zaten güneş altında ikisinin de ekrani acaip silik. Aklında akıllı saat olanlara şiddetle tavsiye ederim.
"Affınıza sığınarak" Ergen Geyik Mod: Destur!!!! Benim saatimin kendiside, navigasyonuda , kavradığı bilekte taşfırın. Dağ, bayır, dere, tepe vız gelir. Öyle jan janlı değil, fakir değil ama gururlu, dile gelmesede ince bir ipte ince ince olsada götürür. Ben anadolu cocuguyum Biraz da deli dolu Kızdımı dünyaya yakarca bakan Sevdi mi içinde ormanlar yanan Tek tabanca yalansız çıkmış yıllardan Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar Benim bu aleme aklım ermiyor Ben anadolu çocuğuyum Benimde senin gibi onun gibi arzularım var ... Zaloğlu Rüstem gelsin karşıma... @zxc Ben ikisinide kullanıyorum. Sizinle farklı tecrübeler yaşamışız anlaşılan. Ios beni android kadar üzmedi bugüne kadar sizi üzdüğü gibi. Yıllardır kendi işleviyle alakasız programların kamera, rehber, hesap ve internet erişimi istemelerinden hiçmi rahatsız olmadınız? Bluetooth kulaklığımda Sony bu arada "no name" değil. Basit örneklerime yine kendi basit tecrübelerimden dayanarak devam edersem misal; evde Bluetooth Tower var . Androidle şifre girerek eşleştirirken , ios direk eşleşiyor. Bu arada çok basit ve önemsiz örnekler olduğunun farkındayım. George Orwell olmak vardı şimdi... Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...
@Serhat, şaşırdım şimdi. Sony'nin kendi ürettiği kulaklık, yine kendi ürettiği Android telefonuyla eşleşme problemi yaşıyorsa başına gelen her şeyi hakkediyor şirket olarak. Zamanında Sony Music, şirketin MP3 player çıkarmasına mani olup meydanı Apple'a bırakmıştı... Ne kutuplaşmış şirketmiş. Yasaktı di mi siyaset konuşmak
Kulaklıkla yada tower la eşleşme problemi yok yanlış anlaşılmasın. Sorun Androidde ilk eşleşmelerde gerek kulaklığın gerekse towerın şifre istemesi ios de istememesi ve kulaklığın güç durumunun ios de gözükürken androidde gözükmemesiydi. Basit mevzular ... Beni asıl rahatsız eden Androiddeki ilgili-ilgisiz birçok programın gerekli-gereksiz heryere erişim hakkı istemesi ve kuruldukları anda buna her daim sahip olmalarıydı. Sony, mp3 konusunda bence tutarlıydı. Sonuçta dünya müzik piyasası kendilerinden soruluyordu. Bi taraftan korsanla savaşıp diğer taraftan savaştıkları korsanın tüm dünyayı sarmasına sebebiyet veren bir formatı desteklemeleri beklenemezdi. Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...