Planar kulaklıklar sürekli ucuzluyor sanırım artık alıp deneyeceğim. Detaylar: https://drop.com/buy/drop-hifiman-he-x4-planar-magnetic-headphones/details#details Son zamanlarda Drop'tan kulaklık alan varsa vergi miktarını merak ediyorum. %20+%20'mi vergi çıkıyor?
Vergi işi kesin olamıyor maalesef, bazen az bazen çok bazen olması gerektiği gibi. Ülkeye giriş yaptıktan sonra kargoyu ptt devralıyor ve doğal olarak vergilendirmeyi de ptt yapıyor. Vergiyi de kapıda ödüyorsunuz zaten.
Bir düzeltme yapayım.. Vergilendirmeyi, PTT'de görevlendirilen özerk gümrük müdürlüğü memurları yapıyor.. PTT'nin böyle bir yetkisi yok..
Anlaşılması ve fazla detay olmaması açısından basitçe yazdım. Evet haklısınız, vergilendirme Ukim - Pim de yapılıyor. Ve paketiniz mor bir bant ile geliyor, yanlış hatırlıyorsam düzeltirsiniz; Ptt logolu ve üstünde kontrol edilmiştir vb. Yazılar yazıyor. Düzeltme için teşekkürler. Bu arada ptt varış ülkesine ulaştı diyorsa ulaşmamış da olabiliyor, bunu Ukim'i arayıp öğrenebilirsiniz fakat ben açtıklarına çok az denk geldim özellikle 9 gibi ararsanız açıyorlar Satış sonrası(drop) problem yaşadığım için deneyimlemiş oldum.