Kayıpsız formatları destekleyen stream uygulaması Qobuz'u kullanan deneyen var mı ? Tidal'den daha başarılı olduğu yorumları var. Aylık üyelikte şarkıları download etmemize de izin veriyor mu ? Bilgisi olan arkadaşlara teşekkürler.
Evet kullanıyorum ve tavsiye ederim. Türkiye'den satış yapmıyorlar. Ben zamanında Hollanda'daki bir makinaya VDS üzerinden bağlanıp üyelik almıştım. O yüzden şuan rahat rahat kullanabiliyorum üyeliğimi. Qobuz zaten bildiğim kadarıyla download etme amaçlı bir site. Yani TIDAL gibi esasta bir streaming servisi değil. TTNET Müzik gibi yani. Albümün veya seçtiğiniz parçaların ücreti neyse ödeyip, istediğiniz zaman istediğiniz kalite ve formatta indirebiliyorsunuz. Arşivi çok sağlam. Örnek vermek gerekirse Soap Kills'in albümlerini neredeyse hiçbir digital store'da bulamazken Qobuz'da hepsi satılıyordu. --- Arka arkaya mesajlar birleştirildi, 4 Ağustos 2015, İlk mesaj zamanı 4 Ağustos 2015 --- Ancak tek sıkıntı, bazı albümlerde bazı şarkıları tek tek satmıyorlar. İlla albümü komple satın alacaksın diyor. Çoğu zaman da albümün hit şarkıları oluyor bunlar. Sanırım Qobuz dışındaki diğer siteler de satış yapabilmek için bu tarz stratejiler üretiyorlar çok takılmıyorum ancak bazen açıkçası farklı albümlerde bulunan alt tarafı 2-3 şarkı için 100 küsur TL para bayılmak ağırıma gitmiyor değil.
Nasil memnun musunuz? Icerik olarak biraz zayif geldi bana qobuz her albumun de 16/44 uzeri versiyonlari bulunmuyor gibi
Tidal uygulamasına göre farkı çok çok iyi hissettiriyor.Emin olun harici olarak indirdiğim müzik dosyalarından çok daha detaylı ve şaşırtıcı ses kalitesi geliyor.Bu kadar beklemiyordum,arşiv olarak beni şaşırttı aslında,çoğu Türkçe müzik mevcut olduğunu gördüm,halk müziği arşivi bile dolu...
1 ay ücretsiz denenebiliyor Roon varsa. Türkiye'de hizmet vermedigi için VPN ile denenebiliyor. Aşağıdaki resim MacOs Roon arayüzünden Qobuz.. Roon ile Bit-perfect(Raat) 24bit 96khz parçalar Qobuz üzerinden oynatılabiliyor
İlaç gibisin vesselam dostum.. Qobuz fena arkadaşlar, ses kalitesi şu an rakipsiz, sömüreceğiz haliyle..
Bu konunun üzerine düşelim spotify ses kalitesinden yoksun ama arşiv geniş tidal de ses var ama arşiv yok olması gereken hesey quobuz da bence yapalım G8341 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yıllık 70 TL ye aile yapmıştık tidal de burdada o fiyatlara olursa düşünmeden yaparım G8341 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Qobuz hem pahalı hemde türkiye de olmaması ayrı bir ironi.Arşiv konusunda çok geniş değil.Tidal arşivini beğenmeyen Qobuz’de memnun kalmaz.Ses kalitesi iyi.Aile gurubuda kurulmuyor. Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Qobuz İngiltere ve Amerikada fiyat düşürüp studio (24 bit ) 15 dolar ve 15 siterline düşürdü ve ilk aile hesabını kullanan ülkeler.Bu arada aile 25 dolar ve UK için 25 sterlin oldu.Henüz bu iki ülke dışında 25 euro studio abonelik.İngiltere family paketine 5 arkadaş ortak olduk.Önceden aylık 25 euro olarak üye idim.3 yıl yüksek ödedikten sonra 5 sterlin sudan ucuz geldi.Küçük bir not Qobuz tamamen öneri yapmayan Albüm bazında çalışsan bir akış.Tidal mantığında değil.Ses kalitesi Tidal da bass lar ön planda.Rock ve Metal müzik dinleyicisine iyi gelmiyor.Blues , indie ,Country gibi dallarda Tidal daha iyi.Clasic ve cazz türünde Qobuz daha en büyük arşive sayip.Bu arada rock ve metal müzikte ses anlamında Tidal gibi bass furyası yok.Tidal keşif ve öneride muhteşem.Qobuz sıfır bu konuda.Gurupları albümleri biliyorsanız aradığınız albümden eminseniz Qobuz hitap ediyor.Ses Tidalden daha net ve ayrıntılı yapaylık yok.Dac konusunda MQA formatı olmadığı için artı bir masraf çıkarmıyor.Tidal favorim keşifte ,albüm bazında Qobuz.Arişvi saklı gibi araştırıp bulmak kişiye kalmış.Pc ve Mac uygulaması berbat ve sayfa düzeni sıfır.Alışınca bunlara göz yumuluyor.Tidal in formatından Qobuz e geçip alışmak zaman alıyor.Bence iki servis birbirini tamamlıyor.Fakat fiyat uçuk hal alıyor.Umuyorum aile hesabı ile Türkiye de yaşayan müzik tutkunlarına da kapılarını kısa sürede açar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, aile üyeliği düşünen var mı son tidal gelişmelerinden sonra? Sent from my fridge using Tapatalk